Ολοκληρώθηκε το 21ο Θερινό Σχολείο "Risk, Finance and Stochastics"

Η 21η Θερινή Συνάντηση "Risk, Finance and Stochastics" ολοκληρώθηκε με επιτυχία, προσφέροντας ένα δυναμικό πεδίο ανταλλαγής γνώσεων στους τομείς της χρηματοοικονομικής ανάλυσης, του ρίσκου και των στοχαστικών μεθόδων. Το συνέδριο συνδιοργανώθηκε από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και την KPMG στην Ελλάδα, προσελκύοντας διακεκριμένους ακαδημαϊκούς, επαγγελματίες, καθώς και φοιτητές.

Φέτος, η θεματολογία περιλάμβανε σύγχρονα ζητήματα τεχνητής νοημοσύνης (AI) στον έλεγχο (auditing) και τη χρηματοοικονομική ανάλυση, καθώς και σημαντικές αναλύσεις σχετικά με την περιβαλλοντική, κοινωνική και εταιρική διακυβέρνηση (ESG). Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τη χρήση της AI στην ανάλυση δεδομένων και τη βελτίωση των ελεγκτικών διαδικασιών, αλλά και για τον αντίκτυπο των κριτηρίων ESG στις επιχειρηματικές αποφάσεις και τη διαχείριση ρίσκου.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών και υποψηφίων διδακτόρων, οι οποίοι παρουσίασαν τις ερευνητικές τους εργασίες και αλληλεπίδρασαν με καταξιωμένους επιστήμονες και επαγγελματίες του χώρου. Η συμβολή τους ενίσχυσε το ερευνητικό και εκπαιδευτικό πλαίσιο της συνάντησης, παρέχοντας νέες ιδέες και προοπτικές.

Η επιτυχία της φετινής συνάντησης υπογραμμίζει τη δέσμευση των συνδιοργανωτών στην προώθηση της επιστημονικής έρευνας και στην καλλιέργεια συνεργασιών μεταξύ ακαδημαϊκών και επαγγελματιών. Μετά το πέρας του συνεδρίου, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να δικτυωθούν και να ενισχύσουν τις συνεργασίες τους, προωθώντας τον διάλογο σε καίριους τομείς της οικονομίας και της διαχείρισης κινδύνων.