Συνάντηση Ενημέρωσης ERASMUS+

Το Πρόγραμμα ERASMUS+ δίνει τη δυνατότητα σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές να φοιτήσουν για ένα διάστημα σε πανεπιστήμια της Ευρωπαϊκής Ένωσης με τα οποία το Τμήμα μας έχει συνάψει διμερή συμφωνία, στην οποία έχει προβλεφθεί το αντίστοιχο επίπεδο σπουδών (προπτυχιακό-μεταπτυχιακό-διδακτορικό).

Την Δευτέρα 4 Μαρτίου 2024 , ώρα 12:00 θα γίνει η συνάντηση ενημέρωσης με τους ακαδημαϊκούς υπεύθυνους προπτυχιακού προγράμματος σπουδών Επικ. Καθηγήτρια κα Ε. Φουστούκου και Επίκ. Καθηγητή κ. Σ. Βούλγαρη για ακαδημαϊκά θέματα όσον αφορά το Πρόγραμμα. Φέτος η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και μπορείτε να συμμετάσχετε ακολουθώντας το σύνδεσμο:

https://www.dept.aueb.gr/cs/erasmus

Οι φοιτητές του Τμήματος ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα ERASMUS+ για το επόμενο Ακαδημαϊκό Έτος 2025 – 2026 και να παρακολουθήσουν μαθήματα σε Πανεπιστήμια του εξωτερικού, καλούνται να εγγραφούν στο μάθημα Erasmus+(INF364) μέσω της πλατφόρμας Open eClass του πανεπιστημίου, ώστε να ενημερώνονται για τις ανακοινώσεις του τμήματος και τη διαδικασία.

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι φοιτητές οι οποίοι:

  1. Βρίσκονται στο 2ο ή μεγαλύτερο έτος σπουδών.
  2. Έχουν ολοκληρώσει με επιτυχία τον αριθμό μαθημάτων του 1ου έτους σπουδών ή έχουν συγκεντρώσει τουλάχιστον 60 ECTS.
  3. Έχουν υπηκοότητα οποιουδήποτε κράτους (και εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης).
  4. Έχουν καλή γνώση της γλώσσας διδασκαλίας του ιδρύματος υποδοχής, ανάλογα με το επίπεδο που το πανεπιστήμιο υποδοχής έχει ορίσει.
  5. Προτεραιότητα έχουν οι φοιτητές που δεν έχουν συμμετάσχει μέχρι τώρα στο πρόγραμμα ERASMUS+

Τα κριτήρια επιλογής και τοποθέτησης των φοιτητών τους στα πανεπιστήμια υποδοχής είναι τα εξής:

  1. Ο μέσος όρος βαθμολογίας και ο αριθμός των μαθημάτων στα οποία ο φοιτητής έχει επιτύχει, και κατά προτεραιότητα: (α) τα υποχρεωτικά μαθήματα του 1ου έτους, (β) τα υποχρεωτικά μαθήματα άλλων ετών και (γ) τα μαθήματα επιλογής.
  2. Το πλήθος των μαθημάτων που έχουν ήδη περαστεί από τον φοιτητή σε σχέση με την διάρκεια των σπουδών του μέχρι σήμερα.
  3. Το επίπεδο γνώσης της γλώσσας του Πανεπιστημίου υποδοχής.
  4. Η κάλυψη των προϋποθέσεων που θέτουν τα Πανεπιστήμια υποδοχής, π.χ. βαθμολογία, επίπεδο γλωσσομάθειας, ελάχιστος αριθμός κατοχυρωμένων ECTS πιστωτικών μονάδων, προαπαιτούμενα μαθήματα, κλπ.
  5. Τα πανεπιστήμια προτίμησης του φοιτητή.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στην σχετική σελίδα του ΟΠΑ για το Πρόγραμμα ERASMUS+.